+ Yorum Gönder
Eğitimle ilgili Bilgiler ve Eski Misafir Soruları Forumunda biyoloji karbonhidratlarla ilgili sorular Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    biyoloji karbonhidratlarla ilgili sorular








    biyoloji karbonhidratlarla ilgili sorular







  2. IŞILAY
    Devamlı Üye





    cevap biyoloji karbonhidratlarla ilgili sorular

    biyoloji karbonhidratlar.jpg

    SORU : 1

    - Büyüme ve gelişme yavaşlatır
    - Yaralar geç iyileşir
    - Bozuk alyuvar yapımı gerçekleşir
    - Bağışıklık sistemi zayıflar

    İnsana ait yukarıdaki metabolik rahatsızlıkların nedeni aşağıdakileri organik besin moleküllerinden hangisinin eksikliğinde görülür?

    A) Protein
    B) Vitamin
    C) Karbonhidrat
    D) Lipit
    E) Glikojen

    SORU : 2

    Beslenmesinde et, süt, yumurta gibi maddeleri fazla alan bir insanda aşağıdaki moleküllerden hangisinin kana geçişi en fazladır?

    A) Protein
    B) Polipeptit
    C) Yağ asidi
    D) Amino asit
    E) Glikoz

    SORU : 3

    Bir tavşanın farklı dokularında bulunan X ve Y proteinleri aynı sayıda Amino asitten oluşmaktadır.

    Buna göre aşağıdakilerden hangisi X ve Y proteinlerinde aynı olmayabilir?

    A) İçerdikleri peptit bağı sayısı
    B) Amino asit çeşitlerinin sayısı
    C) Sentezleri sonucu açığa çıkan su sayısı
    D) Sentezlerini sağlayan DNA’daki nükleotit sayısı
    E)Molekül büyüklükleri

    SORU : 4

    n(Amino asit) →
    Protein

    Canlılarda yukarıdaki verilen reaksiyonun gerçekleşmesi için;

    1- ATP
    2- Enzim
    3- Su

    moleküllerinden hangilerinin harcanması gerekir?

    A) yalnız 1
    B) yalnız 2
    C) yalnız 3
    D) 1 ve 2
    E) 2 ve 3

    SORU : 5

    Uzun süre karbonhidrat ve yağ ağırlıklı beslenen bir kişide, bu durumda bağlı olarak aşağıdaki sonuçlardan hangisi gözlenmez?

    A) Hastalıklara karşı direncin azalması
    B) Yaraların geç iyileşmesi
    C) Kandaki Amino asit miktarının normal değerden çok yüksek olması
    D) Hücrelerde metabolizma hızının azalması
    E) Protein sentez hızının azalması


    SORU : 6

    - Gen
    - DNA
    - Kromozom

    Yukarıdaki birimlerin yapılarında, ortak olarak bulunan molekül aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

    A) Protein
    B) Riboz
    C) Amino asit
    D) Nükleotit
    E) Yağ asidi

    SORU : 7

    Akıllı moleküller (enzim) içeren deterjanların çamaşırdaki lekeleri çıkartmada daha etkili olabilmesi için kaynar su yerine ılık suda kullanımı önerilir.

    Lekeleri çıkartmak için bu kullanım yönteminin önerilmesinde enzimlerin hangi özelliği esas alınmıştır?

    A) Substratlarla yüzey uygunluğunu göstermesi
    B) Susuz ortamda çalışmaması
    C) Yüksek sıcaklığın, enzimin etkinliğini, geri dönüşümsüz olarak durdurması
    D) Deterjanların, mikroorganizmaların enzimleri üzerinde inhibitör etki yapması
    E) Substrat yüzeyi ile ezim etkinliğinin doğru orantılı olması

    SORU : 8

    Bilimsel bir araştırma sırasında hipotez kurulduktan sonra yapılacak ilk iş , aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

    A) Veri toplamak
    B) Tahminlerde bulunmak
    C) Deney ve gözlemler yapmak
    D) Hipotezi değiştirmek
    E) Kontrollü deneyler yapmak




    SORU :9

    Bir bilim adamı,

    1- Sorgulayıcı ve yeni fikirlere açık olma
    2- Otoritelerin fikirlerini sorgulamadan kabul etme
    3- Sabırlı olup başarısızlıktan yılmama

    özelliklerinden hangilerine sahip olmalıdır?

    A) yalnız 1
    B) yalnız 2
    C) yalnız 3
    D) 1 ve 2
    E) 1,2 ve 3

    SORU :10

    Bir kobay, bir hafta süreyle, karbonu işaretli glikoz molekülleri ile besleniyor. Bir hafta sonra bu kobayın dokularında bulunacak maddelerden hangisi işaretli karbon içermez?

    A) glikojen
    B) protein
    C) yağ
    D) karbondioksit
    E) temel amino asit

    1 A 2 D 3 B 4A 5 C 6 D 7 C 8D 9D 10 E




  3. Ziyaretçi
    bunların neresi karbonhidrat sorusu bunlar besinler sorusu sadece karbonhidrat sorusu yokmu ?




  4. Fatma
    Administrator
    1) Aşağıdakilerden hangisi fotosentez sırasında bitkiler tarafından sentezlenmez?
    A) Selüloz B) Nişasta C) Fruktoz D) Maltoz E) Gilikojen

    2) Aşağıdakilerden moleküllerden hangisi hücrede sentezlenemez?
    A) Karbonhidratlar B) Vitaminler C) Proteinler D) Yağlar E) Mineraller

    3) Bir hücre sükroz molekülü sentezliyorsa aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Bitki hücresidir
    B) Hücrede fruktoz yoğunluğu azalır
    C) Hücrede glikoz yoğunluğu azalır
    D) Çevreden su içeri alınır
    E) Çevreye su verilir

    4) Aşağıdakilerden hangisi tüm hücrelerde bulunur?
    A) Nişasta B) Selüloz C) Gilikojen D) Maltoz E) Protein

    5) Bir kapta bulunan sükroz, maltoz ve laktoz bileşikleri hidroliz edilirse, aşağıdaki bileşiklerden hangisinin en fazla oluşması beklenir?
    A) Glikoz B) Sükroz C) Galaktoz D) Fruktoz E) Pentoz

    6) Aşağıdakilerden hangisi yapı taşlarına hidroliz edilemez?
    A) Laktoz B) Nişasta C) Glikoz D) Sükroz E) Selüloz

    7) Aşağıdaki tablo monosakkaritleri, bunların birleşmesi ile oluşan disakkarit ve polisakkaritleri göstermektedir. Hangisi yada hangileri doğru eşleştirilmiştir?
    Monosakkarit Disakkarit Polisakkarit
    I. Glikoz Fruktoz Nişasta
    II.Galaktoz Glikoz Glikojen
    III.Glikoz Fruktoz Selüloz
    IV.Glikoz Sükroz Nişasta
    V. Fruktoz Galaktoz Glikoz

+ Yorum Gönder


karbonhidratlarla ilgili sorular ve cevaplar,  karbonhidratlarla ilgili sorular,  biyoloji karbonhidratlar ile ilgili çözümlü sorular,  karbonhidratlar ile ilgili çözümlü sorular,  karbonhidratlar ile ilgili sorular ve cevapları